Osteopathiepraktijk Pieter Weeda

Klachten rond het bewegingsapparaat, de rug, nek en de schouders, maar ook terugkerende hoofdpijn, stress, darm-, maag- en blaasproblemen zijn voorbeelden van klachten die te verhelpen zijn met osteopathie.

 

Pieter Weeda was fysiotherapeut, maar zag ook de beperkingen van fysiotherapie bij sommige patiënten: de oorzaken van een klacht werden er niet mee weggenomen. Hij volgde daarom een vijfjarige studie tot osteopaat, waarbij de nadruk ligt op de grondbeginselen van de anatomie van de mens en het oplossen van dysfuncties in het menselijk lichaam. Aansluitend volgde Pieter een tweejarige opleiding in de kinderosteopathie, die zich richt op baby’s en kinderen.

 

Osteopathie gaat uit van een holistische benadering van de mens, en ziet de mens als meer dan een verzameling botten, spieren en pezen. Ook het zenuwstelsel en het orgaanstelsel worden geïntegreerd bij osteopathie.

 

Zelfgenezend vermogen

De osteopaat gebruikt alleen zijn handen om aanwezige spanningen en bewegingsbeperkingen te detecteren, zorgt vervolgens voor een herstel van de functies van systemen (beweging, doorbloeding en bezenuwing), waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt.

 

Voor iedereen

Osteopathie is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. Baby’s en jonge kinderen reageren ook erg goed op osteopathie, omdat hun lichaamsweefsel nog heel flexibel is en zich snel aanpast. Te behandelen klachten zijn bijvoorbeeld darmkrampen, ontwikkelingsproblemen en een voorkeurshouding. Ook (top)sporters, die nog meer afhankelijk zijn van een goed functionerend bewegingsapparaat, hebben baat bij osteopathie om net dat stukje extra vermogen uit hun lichaam te halen!

 

Osteopathie streeft naar een wisselwerking tussen de structuur en de functie van het niet goed functionerende lichaamsdeel, en is toe te passen op elk systeem in het lichaam.

 

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Zie hieronder de contactgegevens.